Houd je brandverzekering kosten laag 

Het is belangrijk goed verzekerd te zijn, je wilt immers niet voor enorme kosten komen te staan als er bijvoorbeeld brand uitbreekt en je huis en inboedel afbrandt. Hoewel de kans hierop niet zo groot is, wil je dit toch gedekt hebben in een brandverzekering. Aan de andere kant wil je niet elke maand de hoofdprijs aan premie betalen. Dus hoe houd je je beste brandverzekering kosten laag? 

Inboedel 

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de brandverzekering kosten vallen onder de kosten voor een inboedel en opstalverzekering, je woonverzekering dus. Vroeger was het mogelijk een losse brandverzekering af te sluiten, maar tegenwoordig is dat allemaal ondergebracht in een woonverzekering. Wel zo makkelijk. Omdat het onderdeel is van die woonverzekering, kun je niet specifiek de brandverzekering kosten laag houden, maar wel de kosten voor je woonverzekering. Hoe doe je dat?

Type woonhuis 

De premie voor een woonverzekering wordt bepaald aan de hand van je type woonhuis, het gebied waarin je woont, je gezinssamenstelling en de grootte van je inboedel. Op een paar van deze factoren heb je invloed. Je kunt er immers voor kiezen om niet in een boerderij met rieten dak te wonen. Dit scheelt je enorm in de premie.  

Maar als dit je droomhuis is, neem je die premie wellicht voor lief. Dat geldt ook voor die bijzondere kunstverzameling die je hebt. Ook die zorgt voor een hogere premie als je deze verzekerd wilt hebben.  He belangrijkste en makkelijkste wat je kunt doen is jaarlijks online een vergelijking tussen verzekeraars doen en hieruit de beste dekking met de laagste premie kiezen. Overstappen is erg makkelijk en eenvoudig online geregeld, dus met die paar minuten per jaar kun je wellicht flink op je premie besparen. Altijd beter dan verhuizen van je boerderij naar een rijtjeswoning toch?